Stressi, väsymys ja uupuminen

Pitkään jatkunut, kroonistunut stressi voi sekoittaa koko elimistön, sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnasta kilpirauhas- ja sukuhormoneihin, hermovälittäjäaineisiin ja immuunijärjestelmään asti. Jopa suoliston mikrobikanta voi muuttua epätasapainoiseksi stressin vaikutuksesta. Erilaiset suolistovaivat lisääntyvät ja pahentuvat suolen epiteelin muuttuessa läpäisevämmäksi, jolloin ongelmat eivät jää pelkästään suoliston alueelle vaan niitä voi tulla mihin kohtaa kehoa tahansa, jokaisen oman, yksilöllisen taipumuksen mukaan.

Kroonistunut stressi voi myös johtaa lisämunuaisen väsymiseen, jossa lisämunuaisen kuorikerros ei kykene erittämään riittävästi kortisolia. Jatkuva väsymys ja arjessa uupuminen ovat tyypillisiä oireita, samoin stressinsietokyvyn heikkeneminen, hermostuneisuus, keskittymisvaikeudet, erilaiset säryt sekä makean ja/tai suolaisen himo. Oireet ja niiden voimakkuus vaihtelevat yksilöllisesti.

Lisämunuaisen hoito-ohjelman tärkein ja myös vaikein vaihe on stressin vähentäminen sekä elämäntapamuutosten tekeminen. Kukaan tuskin pystyy luopumaan kaikista stressiä aiheuttavista tekijöistä mutta omaa reagointia stressaavan tilanteeseen voi opetella muuttamaan. Itselle sopivien stressinhallinnan keinojen opetteleminen on täysin välttämätöntä, jotta lisämunuaisten tuottamien hormonien eritys saadaan palautettua.

Sopivan, lisämunuaisten toimintaa tukevan, ruokavalion noudattaminen on huomattavasti helpompi vaihe. Vuotava epiteeli on kunnostettava, mikrobikanta tasapainotettava, allergiaa ja yliherkkyyksiä aiheuttavat ruoka-aineet on selvitettävä ja eliminoitava, ravintoainepuutokset sekä oksidatiivisen stressin vaikutukset on otettava huomioon. Samoin mikä tahansa muu asia, mikä kullakin on geneettisesti vaikuttamassa, on selvitettävä ja huomioitava.

Funktionaalisen lääketieteen kokonaisvaltaisessa hoito-ohjelmassa kartoitetaan yllä mainittuja tekijöitä syvällisen haastattelun avulla. Saatujen tietojen perusteella laaditaan yksilöllinen ravintohoito-ohjelma ravintolisäsuosituksineen.

Jos koet ettet selviä yksin, ota yhteyttä niin autan Sinua löytämään keinot Sinulle kuuluvan energisen olon palauttamiseksi.

Joogakuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s