Mansikkaraakasuklaata ystävänpäiväksi

Ilahduta ystävää tai puolisoa, kummia tai mummia suloisilla raakasuklaakonvehdeilla!

 

Mansikkasuklaakonvehdit

Mansikkakerros:

2 dl mansikoita

1,5 dl cashewpähkinöitä

1 – 2 rkl sitruunamehua

0,5 dl raakakaakaovoita

1,5 rkl hunajaa

Liota cashewpähkinöitä vedessä tunnista neljään tuntiin niiden hienontamisen helpottamiseksi. Huuhtele ja valuta.

Sulata kaakaovoi hiljaisella lämmöllä vesihauteessa niin, ettei se kuumene vaan ainoastaan sulaa.

Sekoita tehosekoittimessa mansikat, pähkinät, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Lisää sulatettu kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.

Lusikoi seosta suklaamuottien pohjalle, noin puoleen väliin muottia ja siirrä pakastimeen jähmettymään. Jos seosta jää yli, siirrä jäljelle jäänyt mansikkaseos esim. espressokuppeihin tai muihin pieniin astioihin, jäähdytä ja nauti jälkiruokana.

Suklaakerros:

1 dl raakakaakaovoita

4 rkl raakakaakaojauhetta

¼ dl kookossokeria hienoksi jauhettuna tai hunajaa

1 rkl lucuma-jauhetta

1 rkl toco-jauhetta = riisinlesejauhe

ripaus ruususuolaa

ripaus aitoa vaniljaa

Sulata kaakaovoi hiljaisella lämmöllä vesihauteessa niin, ettei se kuumene vaan ainoastaan sulaa. Sekoita huolellisesti kaikki ainekset kaakaovoihin. Anna makujen tasaantua puolisen tuntia vesihauteessa ja maistele sen jälkeen maut kohdalleen. Lisää tarvittaessa mausteita.

Kun mansikkasuklaa on jähmettynyt, täytä muotit suklaamassalla koko ajan sekoitellen etteivät jauhemaiset ainekset jäisi astian pohjalle. Siirrä konvehdit pakastimeen jähmettymään noin tunnin ajaksi.

Nauti mansikkasuklaata hyvässä seurassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s