Ilahduta ystävää tai puolisoa, kummia tai mummia suloisilla raakasuklaakonvehdeilla!
Mansikkasuklaakonvehdit
Mansikkakerros:
2 dl mansikoita
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 – 2 rkl sitruunamehua
0,5 dl raakakaakaovoita
1,5 rkl hunajaa
Liota cashewpähkinöitä vedessä tunnista neljään tuntiin niiden hienontamisen helpottamiseksi. Huuhtele ja valuta.
Sulata kaakaovoi hiljaisella lämmöllä vesihauteessa niin, ettei se kuumene vaan ainoastaan sulaa.
Sekoita tehosekoittimessa mansikat, pähkinät, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Lisää sulatettu kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.
Lusikoi seosta suklaamuottien pohjalle, noin puoleen väliin muottia ja siirrä pakastimeen jähmettymään. Jos seosta jää yli, siirrä jäljelle jäänyt mansikkaseos esim. espressokuppeihin tai muihin pieniin astioihin, jäähdytä ja nauti jälkiruokana.
Suklaakerros:
1 dl raakakaakaovoita
4 rkl raakakaakaojauhetta
¼ dl kookossokeria hienoksi jauhettuna tai hunajaa
1 rkl lucuma-jauhetta
1 rkl toco-jauhetta = riisinlesejauhe
ripaus ruususuolaa
ripaus aitoa vaniljaa
Sulata kaakaovoi hiljaisella lämmöllä vesihauteessa niin, ettei se kuumene vaan ainoastaan sulaa. Sekoita huolellisesti kaikki ainekset kaakaovoihin. Anna makujen tasaantua puolisen tuntia vesihauteessa ja maistele sen jälkeen maut kohdalleen. Lisää tarvittaessa mausteita.
Kun mansikkasuklaa on jähmettynyt, täytä muotit suklaamassalla koko ajan sekoitellen etteivät jauhemaiset ainekset jäisi astian pohjalle. Siirrä konvehdit pakastimeen jähmettymään noin tunnin ajaksi.
Nauti mansikkasuklaata hyvässä seurassa!